Verwijderen huidoneffenheden

Couperose (teleangiectaciën)
Couperose zijn tijdelijke of chronische verwijde, oppervlakkige haarvaten. Hierdoor ziet de huid er rood uit. Het komt voornamelijk voor op het voorhoofd, neus en wangen. Couperose kan het beste in kuurverband behandeld worden met de *blendtechniek en wel in het voor- of najaar, bijvoorbeeld 1 behandeling in de 14 dagen. Bij voorkeur 3 à 4 behandelingen per seizoen. De buitentemperatuur dient namelijk tussen de 6°C en 21°C te zijn voor het beste resultaat.
IMG_1859

 

 

 

 

Steelwratjes (fibromen)
Een fibroom herken je als een soort huidbolletje dat op de huid zit. Als je het van de huid tilt, zie je dat het aan een steeltje zit. Eigenlijk is het geen wrat, want het wordt niet veroorzaakt door een virus. Het zijn goedaardige tumortjes die geen kwaad kunnen als er niets aan wordt gedaan. Toch worden ze vaak als cosmetisch storend ervaren maar ook door het schuren van kleding kan het in de weg zitten.
Door middel van elektrolyse wordt de fibroom van de huid losgeweekt/gesmolten zonder te snijden, of te branden. De huid zal daardoor mooi genezen.

Bloedblaartjes (Angioma)
Het is een met bloed overvult vaatje waardoor het bloedvaatje dan gaat uitpuilen. Je ziet dan
kleine rode vlekjes op de huid. Ze worden ook wel cherry angiomen of angioma senilis genoemd.
Vaak ontstaan ze na 40 jaar op de romp of hals.

Spidernaveavi (spinnetjes)
Dat zijn chronisch verwijde bloedvaatjes. Ze zien eruit als een spinnetje. In het midden is een overvulling van bloed met uitlopertjes

Ouderdomswrat (verruca seborrhoica)
Ouderdomswratten zij goedaardige vormsels aan de huid, die vaak voorkomen, vooral bij mensen boven de 50 jaar. Ze nemen toe met de leeftijd. Omdat de wratten zeer oppervlakkig aan de opperhuid groeien kunnen ze eenvoudig worden behandeld.

IMG_3349

Zonneschade (actinische keratose)
Deze afwijking wordt meestal op oudere leeftijd gezien. Vooral mensen met een blank huidtype zijn hiervoor extra kwetsbaar. Als op kinderleeftijd vaak verbranding door de zon is ontstaan, is de kans groot dat op latere leeftijd actinische keratose optreedt. Het is (nog) geen huidkanker, maar het kan een voorstadium van huidkanker (type plaveiselcelcarcinoom) zijn. Het algemeen advies is om deze huidafwijkingen te laten behandelen vóórdat ze kwaadaardig worden.

Gerstekorrels (milia)
Een wit korreltje op de huid (milium), meestal in het gezicht. Het wordt veroorzaakt door een verstopt talgkliertje. Eén milium is makkelijk te verwijderen door de schoonheidsspecialiste. Er wordt een klein prikje of sneetje in gemaakt en uitgedrukt. Als de milia heel klein en talrijk voorkomen kunnen ze niet op die manier verwijderd worden.
Met de blend-techniek wordt de talg vloeibaar gemaakt waardoor deze door de huid op natuurlijk wijze afgevoerd wordt.

Er is veel mogelijk maar sommige huidoneffenheden zijn niet in een behandeling te verwijderen. Soms heeft de huid aanleg om weer nieuwe huidoneffenheden aan te maken.
Bepaalde behandelingen kunnen beter gedaan worden in bepaalde maanden in verband met de temperatuur.